Schouderpijn

Veel mensen gaan naar de huisarts vanwege schouderpijn. Vaak worden pijnstillers voorgeschreven of worden ze naar de fysiotherapeut doorverwezen. Bij acute schouderpijn kan een krachtige ontstekingsremmer worden geïnjecteerd. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat ook chiropractie goed helpt tegen schouderpijn. Heeft u last van schouderpijn en is fysiotherapie niet voldoende dan kan de chiropractor uitkomst bieden.

Frozen shoulder

Een frozen shoulder is een ontsteking binnenin het gewrichtskapsel (het bindweefsel dat om een gewricht zit). In de loop van enkele weken tot maanden kun je je schouder steeds minder goed bewegen, omdat het gewrichtskapsel steeds meer verstijft. De schouder raakt als het ware ‘bevroren’. Vandaar de naam frozen shoulder. Deze verstijving kan in alle richtingen voorkomen, maar we spreken pas over een frozen shoulder als je in ten minste drie richtingen minder goed kunt bewegen.

Chiropractische behandeling van schouderpijn

De chiropractoren kunnen de schouderklachten verhelpen of verlichten door middel van manipulaties. Ze proberen de disfunctie van de wervelkolom en het schoudergewricht op te heffen.