Behandelingen

Chiropractie Zeist behandelt patiënten met zeer uiteenlopende klachten. Het optimaliseren van de gezondheid waarbij het zenuwstelsel centraal staat is de kern van onze zorg. Het doel van Chiropractie Zeist, is om de patiënt zo snel en goed mogelijk van de klachten af te helpen. Door de patiënt uitgebreid te informeren voorafgaand aan en te begeleiden tijdens het behandeltraject, kunnen we gericht te werk gaan en een legio aan klachten effectief behandelen en verhelpen.

Eerste consult

Bij het eerste consult voert uw chiropractor een gesprek met u om een goed beeld te krijgen van uw klachten, uw ziektegeschiedenis en uw gezondheid. Dit gesprek geeft meestal een indicatie van de mogelijke oorzaken van de klacht. Uw chiropractor doet vervolgens een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij diverse testen worden uitgevoerd.

Op basis van de uitkomsten van het gesprek en het lichamelijk onderzoek kan de chiropractor beoordelen of uw klachten behandeld kunnen worden of dat mogelijk een verwijzing nodig is. Dit wordt uitgebreid met u besproken. Als uw klachten behandeld kunnen worden door de chiropractor dan stelt hij/zij samen met u een behandelplan op.

Behandeling

Tijdens de behandelingen zal de chiropractor de functie en de mobiliteit ( bewegelijkheid) van de gewrichten, spieren en eventueel de zenuwen verbeteren om optimaal herstel te behalen.

Chiropractie werkt met eenvoudige en pijnloze handbewegingen. Chiropractie richt zich op de wervelkolom en gewrichten. De behandeltafels zijn beweegbaar en helpen bij de behandeling.

Vervolg consult

Na een eerste consult worden vervolgafspraken ingepland. De chiropractor gebruikt verschillende technieken zoals het manipuleren (kraken), druktechnieken, spiertechnieken om de fixaties / blokkades van de wervelkolom en andere gewrichten te verbeteren. Ook worden er indien nodig oefeningen en adviezen gegeven om optimaal resultaat te behalen en te behouden.
Na één of twee behandelingen is er doorgaans merkbaar resultaat. We zijn geen wonderdokters, we staan wel achter wat we doen.