Behandelingen

Chiropractie Zeist behandelt patiënten met uiteenlopende klachten. Het doel van Chiropractie Zeist is om u zo snel en goed mogelijk van de klachten af te helpen of te verminderen.

Een chiropractische behandeling omvat diverse technieken. Op deze pagina beschrijven we enkele veelgebruikte methoden in onze praktijk. De keuze voor specifieke behandeltechnieken is afhankelijk van uw klacht. Na een grondig lichamelijk onderzoek zal uw chiropractor de verschillende behandelmogelijkheden met u doornemen.

De chiropractor focust op beweging

Om onze chiropractische technieken goed te begrijpen, is het belangrijk om te weten waar de chiropractor naar kijkt. De chiropractor richt zich voornamelijk op rug- en nekklachten, met de wervelkolom als centraal punt.

In de chiropractie ligt de nadruk op de beweging van gewrichten in samenhang met spieren en het zenuwstelsel. Rug- en gewrichtsklachten ontstaan vaak door een combinatie van factoren. Een gewricht dat niet optimaal functioneert kan bijvoorbeeld leiden tot veranderde zenuwfunctie en spierspanning. Dit kan uiteindelijk resulteren in een gewijzigde bewegingspatroon van de omliggende gewrichten.

Een verkeerde beweging kan leiden tot pijn. De chiropractor richt zich op het herstellen of optimaliseren van deze beweging om zo de pijn te verlichten.

De chiropractor streeft naar een optimale lichaamsbeweging. Wanneer pijn de beweging beperkt, gebruikt de chiropractor diverse technieken om dit probleem aan te pakken.

chiropractorzeist
chiropractiezeist

Wat is een chiropractische correctie/manipulatie?

Een van de meest gebruikte technieken in de chiropractie is de manipulatie. Hierbij zet de chiropractor een gewricht in beweging door middel van een korte, lichte druk. Deze techniek verbetert de gewrichtsbeweging, bevordert de spierfunctie, optimaliseert de zenuwwerking en helpt daarmee de klacht van de patiënt te verlichten. Manipulatie is slechts een van de vele effectieve methoden die de chiropractor inzet.

Mobilisatietechnieken

Om de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren, past een chiropractor diverse mobilisatietechnieken toe. Deze behandelmethoden worden uiterst voorzichtig en langzaam uitgevoerd, waardoor ze geschikt zijn voor zowel jong als oud.

Tractietechnieken

De chiropractische behandeltafels van MoveWell kunnen op verschillende manieren bewegen. Eén van de functies is tractie, waarbij een trekkende beweging op de rug wordt uitgeoefend. Deze techniek biedt veel verlichting voor mensen met hernia, ischias, artrose en andere gerelateerde klachten.

Decompressietechnieken

De decompressietafel is een geavanceerde behandeltafel die rek of onderdruk creëert in de rug. Dit innovatieve hulpmiddel is bijzonder effectief voor mensen met nek- en rugklachten zoals artrose, stenose, hernia en soortgelijke aandoeningen. Momenteel is deze techniek exclusief beschikbaar in onze praktijk in Hilversum.

Spiertechnieken

Naast mobilisatie en tractie gebruikt de chiropractor ook diverse spiertechnieken, zoals spierontspanning en rektechnieken. Deze methoden worden vaak gecombineerd met de expertise van onze fysiotherapeuten om optimale resultaten te bereiken.

Activator en andere apparaten

De chiropractor maakt ook gebruik van verschillende apparaten om klachten te verhelpen. Voorbeelden hiervan zijn de activator, het impulse apparaat en het accustim apparaat. Deze tools stimuleren en verbeteren de beweging van spieren en gewrichten.

Overige technieken en adviezen

Naast de genoemde technieken heeft de chiropractor nog vele andere behandelmethoden. Er wordt altijd gezocht naar de meest geschikte techniek voor uw situatie. Daarnaast kan de chiropractor advies geven over houding, voeding en oefeningen. Bij praktijk MoveWell ligt de kracht in de combinatie van verschillende expertises, waarbij fysiotherapeuten en oefentherapeuten ook een belangrijke rol spelen in het behandelproces.