Skip to content

Blessures

In Nederland wordt steeds meer aandacht besteed aan lichaamsbeweging. Onderzoeken tonen aan dat fysieke activiteit gunstig is voor de gezondheid, terwijl langdurig zitten schadelijker blijkt te zijn dan algemeen gedacht. Hoewel beweging gezond is, kan het ook leiden tot sportblessures die klachten veroorzaken. Dit gebeurt wanneer een zwakke schakel in het lichaam ontstaat. Deze zwakke plek kan lokaal klachten veroorzaken, maar ook de gebieden die het meest gecompenseerd worden, kunnen pijnklachten ontwikkelen.

chiropractorzeist

Voorbeelden van blessures

Golf & Rugpijn

Elke week ontvangen wij talrijke patiënten die golfen en last hebben van rugklachten. Dit is niet verrassend, aangezien rotatie- en bukbewegingen, evenals het tillen van golfuitrusting, de gewrichten en spieren in de onderrug kunnen overbelasten. Wat kunt u hieraan doen? Hoe kunt u voorkomen dat deze klachten uw hobby in de weg staan? Ontdek wat Chiropractie MoveWell voor u kan betekenen.

Tennis & Rugpijn

Front- en backhand slagen vragen om aanzienlijke rotatie en draaiing van de wervelkolom. Bij het serveren in tennis wordt de onderrug sterk gestrekt en ontstaat er verhoogde druk op de lage ruggewrichten. Deze beweging kan niet alleen de kleine gewrichten en tussenwervelschijven van de wervelkolom belasten, maar ook de omliggende spieren, bindweefsel en pezen. Tijdens een tenniswedstrijd moeten de rugspieren voortdurend ondersteuning bieden bij de snelle voorwaartse en zijwaartse bewegingen, evenals bij de plotselinge start- en stopbewegingen.

Wielrennen & Rugpijn

Tijdens het wielrennen krijgen de rugspieren weinig ondersteuning. De houding op de fiets kan de onderrug belasten, doordat de lumbale wervels gebogen worden of door krachtig aan het stuur te trekken. Posities waarbij de nek naar achteren is gedraaid, zoals bij fietsen met een aerodynamisch stuur, kunnen spanning veroorzaken in de nek en bovenrug. Fietsen op zwaar terrein verhoogt de schokken en compressie op de wervelkolom, wat uiteindelijk rugklachten kan veroorzaken.

Hockey & Rugpijn

Hockey wordt wereldwijd gespeeld in 132 landen en is, na voetbal, de tweede populairste sport. Naar schatting loopt 15% van de hockeyspelers elk seizoen een blessure op, wat ertoe leidt dat zij 11% van de tijd niet op hun volledige potentieel kunnen trainen en spelen. Bij MoveWell richten wij ons op duurzame oplossingen. Ontdek op deze pagina hoe wij u kunnen helpen bij het verlichten van uw lichamelijke klachten.

Hardlopen & Rugpijn

Hardlopen is meer dan een activiteit; het is een levensstijl die zorgt voor een natuurlijke high en een zen-achtige manier om te ontspannen. Als fanatieke hardloper ben je waarschijnlijk bekend met de typische problemen zoals kniepijn door artritis, hielpijn of heupproblemen. Wat je wellicht niet beseft, is dat hardlopen ook rugpijn kan veroorzaken. Als je al last hebt van rugklachten, kan hardlopen deze pijn verergeren.

Zwemmen & Rugpijn

Over het algemeen is zwemmen een uitstekende, low-impact oefening die zeer gunstig is voor de rug en wervelkolom. In tegenstelling tot veel andere sporten belast zwemmen de wervelkolom nauwelijks. Het water biedt ondersteuning aan het lichaam en verlicht de druk op de gewrichten. Voor veel mensen met osteoartritis, andere vormen van gewrichtspijn of rugklachten, kan therapie in het zwembad en licht zwemmen een aanbevolen onderdeel van de behandeling zijn.

team-movewell

Chiropractie Zeist - MoveWell

Wilt u weten hoe een van onze specialisten u kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op. Onze missie is om u vrij van klachten en optimaal in beweging te houden. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Chiropractie Zeist - MoveWell?

Uw privacy en uw persoonsgegevens

Wij informeren u graag over de verwerking van uw persoonsgegevens.

 1. Uw persoonsgegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen.
 2. Uw gegevens geven wij alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen wij die vooraf aan u.
 3. Uw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst. (WGBO)
 4. U kunt de n.a.w. (naam, adres, woonplaats) van u gegevens bekijken.
 5. Als u vindt dat deze gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons schriftelijk vragen uw gegevens aan te passen.
 6. U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen/verwerken. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen.
 7. U kunt bij ons bezwaar maken als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken. U krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met uw persoonsgegevens.
 8. Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg.
 9. Wij houden ons aan de bewaartermijn van de WGBO.
 10. Het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.
 11. U bent zelf verantwoordelijk voor een juiste en volledige registratie van uw (medische) gegevens.